-----------------------------------------------sunn mat sunt grøt frokost mat spisefortyrrelse anoreksia sunt kreativt sunn mat oppskrift proteiner-----------------------------min sunne mat min sunne mat min sunne mat min sunne mat min sunne mat--------------------

Uvane... og noen matvarenyheter

Ja, jeg har fått noen uvaner. For det første, småspising... Jeg mener ikke at jeg spiser på ting hele dagen, men jeg er en av de personene som elsker å spise litt av alt (Noen gode eksempler på det i dette innlegget). Det frustrerende er at om jeg skal lage meg en snackstallerken som inkluderer f.eks macadamianøtter, oliven eller noe annet godt, i det hele tatt mange små komponeneter, begynner jeg jo å småspise før jeg er ferdig med å lage den i stand! Den skal spises uansett, men det vil si dårlige bilder til dere og at jeg ikke får satt meg til ro med noe hyggelig å så begynt  å "snacke" (spise småplukk) Søren også, det høres så merkelig ut. Snackstallerken= et måltid som består av litt av alt både søtt, salt, fett, protein og karbohydrater, helst servert på en tallerken. Denne uvanen gjelder jo ikke bare snacking heller, men det meste. Rått elgkjøtt også, ja da, jeg er merkelig. Men dette er egentlig en slags "dagens kost", så her får dere det:

Frokost: 

Enkel wrap av mandelmel med kylling, jordbær, grønnsaker, salat, hvitløk, god krydder og litt revet ost. Veldig enkelt og greit, og godt.

Lunsj:

Kombinasjonsrett, rett og slett. En 100% ren karbonade av elg, laget av min fantastiske bestemor <3 Hva skulle jeg ha gjort uten henne? :) Noe kylling, kokt søtpotet med kanel, brokkoli... litt brokkoli og til slutt squashta med ingefær, cashew og pepper. Kokossmør drysset over karbonaden.

"Middag":

Knekkebrød. Ingenting slå det ;) Husk at knekkebrød kan være dritgøy så lenge du gjør litt ut av det!

Blåskimmelost (Blåmandag) med usøtet aprikosmarmelade. TUnfisk med coyyage cheese og smøreost. Ørret med cottage cheese og sukkererter. Macadamiasmør+kesam+kanel+vaniljepulver+steviadråper med usøtet kirsebærsyltetøy. Kakao+stevia+philadelfia light med macadamiamsør. Yummy.

Kvelds:Proteinsjokoladekake i kopp med peanøttsmør, ett eple, dadler, gulrot, sukkererter og kylling.

En dag med mye god mat.

Dere har sikkert fått med dere at 1 februar er slippdato for massevis av nye matvarer? Det er alltid interresant å se hva som kommer, hva som forsvinner og hvordan det lanseres nytt utifra hva firbrukerne vil ha. Noe av det interessante i år er TINE matfløte med 10% fett, rett i koppen supper uten MSG, krutonger og palmeolje. Vi begynne rogså med stevia nå. Det kommer saft og syltetøy med 50% av sukkeret byttet ut med stevia, altså er vi på vei :) Jeg kommer ikke til å teste det før alt sukkeret er borte, men det viser at det norske markedet begynner å bli klart for steviaprodukter. Dessverre er det jo mye snacks og snop også, av den usunne sorten. Til sammen er det ca 800 matvarer, så det er bare å titte ekstra godt i butikken. Det er flott at sunnere og færre tilsetninger er i trenden. Indun dropper blant annet konserveringsmidler i ketchupene sine, kunstig søtning i div. saftprodukter og mer. Sunnere ferdigmat. Byggrynsgrøt fra fhordland uten tilsetninger.

Jeg tenker å skrive mer om dette senere.

5 kommentarer

åh, nam!

Johanne

01.02.2013 kl.22:39

Heei ! Kjempe fin blogg ! ;) blir glad viss du kommenterer tilbake ! <3 www.johannehustoft.blogg.no

M

02.02.2013 kl.10:58

Jeg håper du ikke tenker for mye over å småspise! Noen dager er bare sånn, i hvertfall for meg, andre dager har jeg bare lyst på store måltider. Det jevner seg ut :-)

Maren

24.02.2013 kl.13:26

Hei!

Har du laget wrapen av mandelmel selv? I tilfelle, hvor kan jeg finne oppskriften? :D

Utrolig fin blogg!

SunnhetsFriken

24.02.2013 kl.14:39

Maren: Du da, så klart har jeg laget den selv ^^ Ingen ferdige "glutenfrie" greier på meg. Men skulle du tilfeldigvis finne ferdige lefser av mandelmel tar jeg imot tips, hehe. Oppskriften er gammel, den finnes nok et sted bakover i arkivet. Altså, det er nok ikke nøyaktig den samme, men jeg har laget noe liknende før. Jeg kan sikkert slenge den med i et innlegg.

Noe du vil si? :)

SunnhetsFriken

SunnhetsFriken

18, Asker

Hei, og velkommen til Min sunne mat. Jeg er en jente fra Asker som blogger om sunn mat og min hverdag. Her vil dere finne oppskrifter, tips, bilder og annet spennende. Jeg håper dere liker det jeg skriver og kanskje får litt inspirasjon. For meg er sunn mat en hobby jeg koser meg med hver dag! Les mer om min historie under "Om meg" og følg meg på instagram (@minsunnemat)

bloglovin bilde Norske blogger

Søk i bloggen

----------sunn mat sunt grøt frokost mat spisefortyrrelse-----------
Med inspirasjon og glede for sunn mat, helse og alt det bringer med seg <3

Kategorier

Arkiv

Matbloggtoppen
hits