-----------------------------------------------sunn mat sunt grøt frokost mat spisefortyrrelse anoreksia sunt kreativt sunn mat oppskrift proteiner-----------------------------min sunne mat min sunne mat min sunne mat min sunne mat min sunne mat--------------------

To supre, sunne allergivennlige produkter :) (Knekkebrød og musli)

Som sagt, da jeg var innom røtter tidligere i uka fant jeg noen supre produkter uten alt det jeg mæ holde meg unna for tiden :) Begge deler er testet og jeg er superfornøyd! Først har vi disse "knekkebrødene" fra Organ. Om dere ikke visste det er organ sine produkter fri for gluten, hvete, soya, gjær, nøtter, egg, meieriprodukter OG de er veganske. Noe som passer de fleste med andre ord. Disse knekkebrødene inneholder 19% fiber og er kun laget av brunris-mel, fullkorns sorgum, psyllium (fiberhusk), risfiber og salt.De er forholdsvis små og lette, litt som riskaker, men mye mer smakfulle.  I en pakke er det 20 stk.

Næringsinnholdet er pr. 100 gram: 

Energi: 279 kcal

Protein: 7,3 gram

Karbo: 56,3 gram 

Fett: 3 gram (0,4 gram mettet)

Fiber: 19 gramSom dere ser måtte jeg ta 6 stykker for at det skulle bli nok. En kjeks veier vel knapt nok 7 gram. Men det som er gøy med knekkebrød er jo å ha på pålegg! Spesielt når knekkebrødene ikke er så næringsrike i seg selv.Her er det, Øverst fra venstre, hjemmelaget jordbærsyltetøy, tunfisk med hvitløk og koriander, hjemmelaget bringebærsyltetøy (Lag syltetøy enkelt ved å kjøre bær i mikroen og bland det deretter med søtning og litt fiberhusk). Og nederste rad: Rawtella silk, tunfisk, rawtella mint. Rawtella, det sunne sjokoladepålegget, har jeg tidligere skrevet om her. Tunfisken som ikke fikk plass på knekkebrødene mumset jeg ved siden av, også mumset jeg noen skjeer rawtella rett fra glasset i tillegg ;)Også er det den tidligere nevnte muslien. Denne er glutenfri og VELDIG god!Muslien består av bokhvete-puffer, cornflakes (uten sukker), solsikkekjerner, mandler og superfruits (Søte klumper av tørket frukt som består av rosin, ananas, tranebær, aprikos og blåbær). Jeg ble forelsket i denne med en gang <3Næringsinnhold:

Energi: 393 kcal

Protein: 9,4 gram

Karbo: 65,9 gram

Fett: 9,1 gram (1,2 g mettet)De naturlig søte maisflakene og fruktklumpene gjør denne muslien mer enn søt nok. Sammen med kesam og vaniljestevia var den rett og slett nydelig! Den har et perfekt forhold mellom søtt, sprøtt, mykt og noe å tygge på. Senere skal jeg teste ut andre muslier av samme merke.

Ha en flott søndag! 

Har noen av dere allergier eller intoleranser? Er det noen spesialprodukter dere er glad i?

4 kommentarer

Oda

23.09.2012 kl.16:15

Hvor får du kjøpt disse ? :)

Hvordan har magen reagert på disse utprøvelsene ?

SunnhetsFriken

23.09.2012 kl.16:48

Oda: Det står i toppen av innlegget. Røtter- butikken i Oslo ;) De har to filialer der.
Magen har ikke reagert på noe som helst, heldigvis. Jeg tror det meste av magen nå er noe annet enn luft, faktisk.

25.09.2012 kl.11:18

Hei har du et forslag på en sunn og mager sjokolade glasur?

SunnhetsFriken

27.09.2012 kl.11:51

Anonym: Tja, det er vel mange forskjellige måter det kan lages på. Alt avhengig av hva du liker har jeg noen eksempler:
Mager kesam + proteinpulver (Naturell eller sjokolade) + stevia + kakaopulver.
Eller: Mager kesam + kakaopulver + sukrinmelis + stevia.
Eller: Philadelfia light + proteinpulver/sukrinmelis + kakaopulver + stevia.
Eller: Yaconsirup + vann + kakaopulver.
Eller: Bare mager kesam, stevia og kakao.
Eller: Smeltet steviasjokolade/ sukekrfri sjokolade + mager kesam/philadelfia
Eller: vann + kakaopulver + stevia
Eller så har også iHerb "Kalorifrie" sjokoladesauser. Men jeg ville holdt meg unna dem da de inneholder kunstig søtning og mye rart du ikke vil ha i deg...

Noe du vil si? :)

SunnhetsFriken

SunnhetsFriken

18, Asker

Hei, og velkommen til Min sunne mat. Jeg er en jente fra Asker som blogger om sunn mat og min hverdag. Her vil dere finne oppskrifter, tips, bilder og annet spennende. Jeg håper dere liker det jeg skriver og kanskje får litt inspirasjon. For meg er sunn mat en hobby jeg koser meg med hver dag! Les mer om min historie under "Om meg" og følg meg på instagram (@minsunnemat)

bloglovin bilde Norske blogger

Søk i bloggen

----------sunn mat sunt grøt frokost mat spisefortyrrelse-----------
Med inspirasjon og glede for sunn mat, helse og alt det bringer med seg <3

Kategorier

Arkiv

Matbloggtoppen
hits